ponedeljek, 17 junija, 2024
DomaKronika41 - letni moški kradel na območju Krškega

41 – letni moški kradel na območju Krškega

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 74 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 238 klicev. Obravnavali so 13 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov, goljufije, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

Krški policisti preiskali več tatvin

Policisti PP Krško so obravnavali več tatvin na širšem območju Krškega. V vseh primerih so opravili oglede in zbirali obvestila. Med preiskavo so ugotovili, da je kaznivih dejanj osumljen 41-letni moški iz okolice Krškega. Pridobili so odredbo sodišča in na njegovem domu opravili hišno preiskavo. Našli in zasegli so več predmetov, ki izvirajo iz kaznivih dejanj tatvin na območju Leskovca pri Krškem in Krškega, in sicer motorno kosilnico, električno ročno orodje, samokolnico in denarnico z dokumenti. Ukradene predmete bodo vrnili oškodovancem in nadaljujejo s preiskavo. Zoper 41-letnika bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj tatvin in uvedli prekrškovni postopek, saj so pri njem našli in zasegli tudi naboje.

Vlomi in tatvine

V noči na 26. 7. je v Češči vasi nekdo vlomil v poslovne prostore društva in odtujil okoli 20 evrov.

V kraju Cundrovec na območju Brežic je v noči na 26. 7. neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil zlat nakit, denar in dva baterijska vrtalnika. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.500 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Nova vas pri Mokricah, Sela pri Dobovi, Libna, Jesenice na Dolenjskem, Podvinje, Loče) izsledili in prijeli 53 državljanov Maroka, 53 državljanov Afganistana, 26 državljanov Bangladeša, 24 državljanov Pakistana, šest državljanov Indije, tri državljane Turčije, dva državljana Šrilanke, dva državljana Konga, državljana Alžirije in državljana Kube. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča