411 okužb, 27 na intenzivni negi

0
1318

V soboto je bilo po 2956 testiranjih potrjenih rekordnih 411 okužb z novim koronavirusom. Hospitaliziranih je 158 bolnikov s covidom-19, 27 jih potrebuje zdravljenje na intenzivni negi.

Glede na vladni načrt ukrepov bo epidemija razglašena, ko bo število okuženih na 100.000 prebivalcev v 14 dneh preseglo 140 in ko se bo v slovenskih bolnišnicah hospitaliziranih več kot 250 bolnikov s covidom-19, ob tem pa jih bo več kot 50 potrebovalo zdravljenje na intenzivni negi. Število okuženih na 100.000 prebivalcev v 14 dneh je že v petek preseglo mejo, po kateri sta predvideni razglasitev epidemije in uveljavitev t. i. prvega svežnja rdeče faze. Drugi dve merili – število hospitaliziranih in število bolnikov v intenzivnih enotah – sta kljub vsakodnevnemu naraščanju za zdaj v mejah drugega svežnja ukrepov oranžne faze.

V Ljubljani so potrdili 70 novih primerov, tokrat pa je na drugem mestu po številu potrjenih primerov Škofja Loka z 21. 19 okužb so potrdili v občini Kranj, 11 v občinah Grosuplje in Sevnica, devet v Domžalah, Vrhniki, Idriji in Radečah, po osem pa v Škofljici, Radovljici in Laškem. Sedem primerov so zabeležili na Jesenicah, pa tudi v Zagorju ob Savi, šest pa v Novem mestu, Šentjurju, Ravnah na Koroškem, Železnikih in Cerknem. Po podatkih Sledilnika so šest primerov potrdili tudi pri tujih državljanih.

Pet novih primerov so medtem zabeležili v Cerkljah na Gorenjskem in v Logatcu, štiri pa v Mariboru, Celju, Kamniku, Velenju, Prevaljah, Slovenskih Konjicah, Beltincih, Trbovljah, Tržiču, Komendi, na Bledu, pa še v Novi Gorici in Tišini.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj