sobota, 20 aprila, 2024
DomaKronika48 - letnica z avtom nad policista

48 – letnica z avtom nad policista

Črnomaljski policisti so na podlagi odredbe sodišča zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov v Lokvah izvajali postopek zasega osebnega avtomobila. 48-letna ženska jim je poskušala preprečiti izvedbo nalog, z vozilom je najprej trčila v policista in ga odrivala. Policisti so zoper kršiteljico uporabili prisilna sredstva, jo obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Ovadili ji bodo zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Prijeli tatove

Policisti PP Novo mesto so okoli 20.30 na Foersterjevi ulici v Novem mestu zalotili tatove, ki so z dvorišča prodajalne odtujili keramične ploščice in jih nalagali v kombi. 39-letni osumljenki so ukradene predmete zasegli. Okoliščine še preiskujejo in bodo po zaključeni preiskavi zoper 39-letno osumljenko in 34-letno osumljenko ter 22-letnega osumljenca na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Vlomi in tatvine

Na parkirnem prostoru na Podbevškovi ulici v Novem mestu je nekdo iz odklenjenega kombiniranega vozila odtujil električno ročno orodje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 2.000 evrov.

V Gorenji vasi pri Čatežu je v noči na 4. 10. neznanec vlomil v hlev in odtujil dva prašiča.

Ned 19. in 19.45 je v naselju Krtina na območju PP Trebnje nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev, skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Prilip (PP Črnomelj) izsledili in prijeli dva državljana Afganistana in dva državljana Pakistana, na območju Tribuč (PP Črnomelj) 13 državljanov Afganistana, v Brežicah državljana Irana in na območju Velike Doline (PP Brežice) državljana Irana . Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča