petek, 3 maja, 2024
DomaVreme48 ur osvežitve, potem vrnitev Afrike ;)

48 ur osvežitve, potem vrnitev Afrike ;)

Ponoči se bo povsod pooblačilo in zahodne kraje bodo že kmalu po polnoči zajele krajevne padavine, v bližini morja se bo lahko razvila tudi kakšna nevihta. Zjutraj se bo rahel dež širil tudi nad osrednjo in JV Slovenijo, medtem ko bo na SV-du ostalo večinoma suho. Jutranje temperature bodo letnemu času primerne. V vzhodni Sloveniji se bodo gibale od 15 do 17 st. C. Še kakšna stopinja več bo v osrednji Sloveniji in na Primorskem. Na Gorenjskem pa bo okoli 13 st. C.

Dopoldne bo oblačno. Marsikje bo še rahlo deževalo. V nadaljevanju dneva bomo imeli tudi krajša obdobja sončnega vremena, a bodo v nestabilni zračni masi predvsem na severu še nastale krajevne plohe in nevihte. Ob prevladujočem oblačnem vremenu in vzhodnem vetru temperature v večjem delu Slovenije ne bodo nad 25 st. C. Izjema je Primorska, kjer bo šibka burja živo srebro potisnila do 28 st. C.

V noči na ponedeljek nas bodo od zahoda zajele nove padavine, vmes bodo tudi nevihte z nalivi in sodro. V ponedeljek zjutraj bo ponekod še deževalo, dopoldne pa bodo padavine povsod ponehale in delno se bo zjasnilo. Popoldne bo nad hribi nastala le še kakšna kratkotrajna ploha. V nadaljevanju tedna se bo po krajšem premoru nad naše kraje znova širil vroč afriški zrak in zajel nas bo že drugi letošnji vročinski val. Torkovo jutro bo sicer še sveže, čez dan pa se bo ogrelo do 32 st. C. Še bolj vroča bosta sreda in četrtek, ko bodo temperature predvsem po nižinah vzhodne Slovenije temperature presegle 35 stopinj. Popoldanske nevihte bodo tudi v gorskem svetu malo verjetne. Možnost zanje se bo nekoliko povečala šele v noči na petek, ko nas bo dosegel vpliv oslabljene hladne fronte. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča