petek, 3 maja, 2024
DomaLokalno58 maturantov z Dolenjske z okužbo iz Španije

58 maturantov z Dolenjske z okužbo iz Španije

Turistična agencija Mondial je v preteklem tednu organizirala maturantski izlet v Španijo za več kot 300 dolenjskih dijakov. Potem ko so se v soboto vrnili v Slovenijo, pa so med udeleženci v ponedeljek in torek potrdili več kot 50 okužb z novim koronavirusom. Na podlagi pridobljenih podatkov je epidemiološka služba NIJZ ocenila, da so vsi udeleženci tega maturantskega izleta visokorizični kontakti.

Skupina 334 maturantov, pretežno z dolenjske regije, se je z maturantskega izleta v Španiji vrnila v soboto. V Španiji so od 27. junija do 3. julija bivali v hotelu Maria del Mar v kraju Lloret de Mar. V Slovenijo so se vrnili z avtobusi, skupina dijakov pa je potovala tudi z letalom iz Barcelone do Benetk. V Španiji so se epidemiološke razmere v zadnjih dneh občutno poslabšale, saj se je izrazito povečalo število novih okužb z novim koronavirusom, zlasti pri mladih.

Novomeški župan Gregor Macedoni je v izjavi dejal, da občina spremlja situacijo in da ni najbolje, ko izstopajo v podatkih. “Ocenjujem, da ta trenutek ta porast ni kritičen. Situacijo bomo spremljali naprej in se odzvali, če bo treba,” je dodal. (STA)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča