petek, 19 aprila, 2024
DomaSlovenija537 okužb, Janša o angleškem sevu v Sloveniji

537 okužb, Janša o angleškem sevu v Sloveniji

Predsednik vlade Janez Janša je na današnji izredni novinarski konferenci ob 17. uri spregovoril “o pojavu angleškega seva virusa v Sloveniji ter s tem povezanimi ukrepi, ki jih je treba sprejeti”.

“Razloga za sklic izredne novinarske konference sta dva: stanje epidemije se ne umirja več tako kot v zadnjem obdobju, začeli smo stagnirati pri številu okužb,” je uvodoma ob predstavitvi aktualne epidemiološke slike v državi dejal premier. Drugi razlog pa je po njegovih besedah podatek, da smo v soboto v Sloveniji tudi uradno potrdili prvi primer okužbe z novim angleškim sevom novega koronavirusa.

“Včeraj je bila v Sloveniji odkrita prva oseba, ki je uradno pozitivna na angleški sev koronavirusa,” je sporočil Janša. Okužen je državljan Kosova z začasnim prebivališčem v Sloveniji, ki je v državo iz Belgije prišel včeraj. Po besedah premierja gre za delavca enega od podjetij s sedežem v Kranju, ki pa je imel dva opravljena dva testa – enega pozitivnega in enega negativnega. “Oseba sicer zagotavlja, da v Sloveniji ni bila v stiku z nikomer, a to še preverjamo.”

Poleg enega potrjenega, pa za zdaj obstaja sum z okužbo z angleškim sevom še pri dveh osebah.

Po podatkih Sledilnika covid-19 je bilo v soboto opravljenih 2.140 PCR-testov, pozitivni na novi koronavirus so bili 503 brisi (23,5 odstotka). Opravili so tudi 835 hitrih testov, ki so zaznali 34 okužb (4,1 odstotka). Aktivnih primerov v državi je 18.477. Potrjenih je bilo 537 okužb.
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča