sobota, 20 aprila, 2024
DomaKronika66 nujnih primerov

66 nujnih primerov

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 66 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 223 klicev. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

Poškodba motorista

Sevniški policisti so bili v četrtek nekaj pred 10. uro obveščeni o prometni nesreči v Sevnici. Opravili so ogled in ugotovili, da je 60-letni voznik parkiral osebni avtomobil na parkirnem prostoru. V trenutku, ko je odprl vrata vozila, je mimo pripeljal 58-letni motorist, ki je trčil v vrata in padel. Lažje poškodovanega motorista so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Kršitelj pod vplivom alkohola

Policisti PP Krško so iz smeri Krškega proti Sevnici okoli 17.30 zaradi nezanesljive vožnje ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke Chevrolet. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo. Zapeljali so za njim in ga ustavili na območju Senovega. Med postopkom so ugotovili, da gre za 21-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,90 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zaradi nedostojnega vedenja so mu izdali plačilni nalog.

Prijeli tatu

Krški policisti so bili obveščeni o tatvini kontejnerja, ki je bil postavljen na območju Vrbine. Takoj so pričeli izvajati aktivnosti v okviru preiskave kaznivega dejanja tatvine in ukradeni kontejner našli na območju Spodnjega Starega Grada. Kontejner je bil zasežen in bo vrnjen oškodovanemu podjetju. Zoper osumljenca bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Tatvina
V kraju Hrib pri Cerovcu na območju PP Črnomelj je nekdo iz odklenjene zidanice odtujil motorno žago.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča