sreda, 19 junija, 2024
DomaLokalno7. Festival brezglutenske ponudbe je navdušil 

7. Festival brezglutenske ponudbe je navdušil 

Več kot tisoč obiskovalcev, med njimi številni bolniki s celiakijo iz cele Slovenije, je v soboto, 10. junija, z veseljem pohajkovalo med stojnicami na Glavnem trgu, uživalo v izdelkih 13. ponudnikih in se prepustilo čarom brezglutenske pravljice. Z izjemnimi okusi in vonji, ki so se širili po zraku, smo privabili tudi Mestno godbo Novo mesto na trg. Res je bilo neverjetno, kako je dišalo po brezglutenskih dobrotah, ki so jih obiskovalci lahko okušali in si jih privoščili.

Ob tej priložnosti smo se odločili, da pripravimo prav posebno presenečenje za našega ambasadorja in srčnega ultramaratonca Andreja Zupana. Skupaj smo nazdravili njegovemu zadnjemu dosežku – nazivu osebnosti meseca maja Televizije Vaš kanal.

Pozdravila nas je tudi podžupanja, Sara Tomšič, ki ni mogla skriti navdušenja nad našim dogodkom in dosežki društva.

Brezglutenski festival je znova dokaz, da tudi osebe s celiakijo hrepenijo po priložnostih, kjer lahko brez skrbi uživajo v varnih brezglutenskih dobrotah. Ta festival je eden od mnogih korakov, ki kažejo, da je čas, da se več pozornosti posveti tej skupnosti po vsej Sloveniji. Skupaj lahko ustvarimo več takšnih dogodkov, ki bodo zagotovili, da se nihče več ne počuti pozabljen. Hvala vsem, ki ste bili del tega festivala, in upamo, da se kmalu znova srečamo ter skupaj ustvarimo še več brezglutenskih doživetij! (Društvo Celiac Slovenija)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča