82 novih okužb, inšpektorji na terenu

0
1484

V ponedeljek smo v Sloveniji potrdili 82 novih okužb s koronavirusom, je sporočila vlada. Pristojni so testirali 2247 oseb. Hospitaliziranih je 50 bolnikov, od tega se jih 10 zdravi na intenzivnem oddelku. Iz bolnišnice so sicer v zadnjem dnevu odpustili eno osebo.

Največ okužb so včeraj potrdili v Ljubljani, in sicer 17, sledi Maribor z 11 novimi primeri. V Braslovčah, Pivki in Domžalah so potrdili tri nove okužbe, v Kranju, Ilirski Bistrici, Kungoti in Pesnici pa po dve. V 36 občinah so potrdili po eno okužbo, pozitiven je tudi en tuji državljan, kažejo podatki covid-19 Sledilnika.

Vladni govorec Jelko Kacin je na današnji novinarski konferenci dejal, da se stanje v državi ne izboljšuje in da so razmere resne. Večina novo odkritih primerov je sicer še v epidemiološki preiskavi. Virus je razpršen po celotni državi, največ pa je lokalnega prenosa. Veliko okuženih še vedno ne zna pojasniti, kje so se okužili. Virus se širi na zasebnih druženjih, piknikih in pogrebih.

V ponedeljek so inšpektorji obiskali 98 objektov, 46 gostinskih objektov, 48 trgovin in štiri prireditve, preverjali pa so ustrezno nošenje maske. Izdali so dva plačilna naloga zaradi nenošenja mask, in sicer v gostinstvu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj