898 okužb in prepovedi

0
3358

V petek so po 5605 opravljenih testih potrdili 898 primerov okužb z novim koronavirusom. Vseh potrjenih primerov okužb do zdaj je 12.418, vseh opravljenih testov pa 284.000, je sporočil NIJZ.

V devetih rdečih statističnih regijah je od danes začasno prepovedano opravljati gostinsko dejavnost v lokalih. Prepovedano je tudi ponujanje storitev v fitnescentrih in zaprtih športnih objektih, za frizerje in kozmetike pa veljajo strožje omejitve.

Z novim vladnim odlokom o omejitvah ponudbe in prodaje blaga in storitev se režim razlikuje glede na epidemiološke razmere v posamezni statistični regiji.

Začasna prepoved ne velja za gostinsko dejavnost v nastanitvenih objektih, kjer je med 6. uro in 22.30 še naprej dovoljeno opravljati storitve za goste. Za trgovine, banke, pošte in urade medtem ostaja ureditev, da je lahko v njih hkrati le ena stranka na 20 kvadratnih metrih.

Maske so obvezne tudi na prostem, gibanje zunaj regije je omejeno, razen v primeru 11 izjem. Med slednjimi so prihod in odhod na delo, izvajanje gospodarskih, kmetijskih in gozdarskih dejavnosti, zagotavljanje storitev za zavarovanje zdravja in premoženja, varstvo ali nega družinskega člana, dostop do lekarn ter zdravstvenih storitev in bolnišnic.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj