petek, 26 aprila, 2024
DomaLokalno9. februar kot 1. september

9. februar kot 1. september

V torek, dan po kulturnem prazniku, se v šole vračajo vsi učenci prvega triletja osnovnih šol. Vrtci po celotni državi bodo začeli delovati v polnem obsegu. Ob odhodu v šole in vrtce se bodo morali vsi zaposleni testirati.

V vrtcih bodo po podatkih predsednice Skupnosti vrtcev Slovenije Janje Bogataj testiranja večinoma potekala v torek dopoldne. V vrtcih, ki so bili še minuli teden v črnih regijah, pričakujejo bistveno več otrok, več otrok pričakujejo tudi v vrtcih, ki so bili ta teden v rdečih regijah in so bili okoli 80- do 85-odstotno zasedeni. “Vrtec je odprt. Starši so seznanjeni, da niso upravičeni do brezplačnega vrtca, v kolikor otroka ne pripeljejo, tako da pričakujemo polno zasedbo,” je dejala.

Ob nadaljevanju ugodnega trenda v državi bi lahko v prihodnjih dneh izpolnili pogoje za prehod v oranžno fazo. To pomeni, da bi se v šole po modelu C znova vrnili tudi preostali učenci ter dijaki zaključnih letnikov srednjih šol.

Kot je znano se bodo šolniki z območja Novega mesta in okolice testirali v torek zjutraj, od 6.30 ure naprej. Testiranje bo v Zdravstvenem domu Nm, Kulturnem centru Janeza Trdine in Kulturnem centru Primoža Trubarja v Šentjerneju.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča