petek, 29 marca, 2024
DomaLokalnoA korona je še? Samo sprašujem

A korona je še? Samo sprašujem

Bila je in očitno je še vedno, korona! V takšnih in drugačnih oblikah. Prisotnost očitno dobro dene (ne po zdravju) osebam, ki jim bolj diši drugo navdušenje, šelestečega, ali pa zgolj pogled s tipkanjem na svoj račun. Ne vem, sem pa šokiran, da info o covid okužbah sploh več ne zasledim v EU oz. je sledni zanemarljiv, če vemo, da dan brez skoraj urnega oz celodnevnega bombardiranja s temi podatki, preprosti ni minil. Torej, vsi zdravi? (pustimo prehlad, angino, gripo – slednja je zahtevna)

Je virus, a očitno je postal tudi biznis. Ne razumem, kako se je večji del sveta (t.i. zahodnega) slednjega razbremenil? Dve leti, nekateri še več, smo se soočali z nekakšnimi ukrepi omejevanja, zapiranja dejavnosti, nekateri so bili ob vseh ukrepih celo prisiljenji v zaprtje dejavnosti in marsikdo je ‘propadel’. In kaj je danes, v letu 2023 drugače oz. kje je virus? Je še? Iz ust nekoč najbolj glasnih, slednjega ne slišim! A smo vsi OK, pa čeprav se v številnih državah ljudje niso cepili kot po tekočem traku s prvim, drugim, tretjim, poživitvenim, ….

Torej, slovenska oblast, kako je z virusom, kje smo in kako slednje komentirajo Milan, oba Janeza, Bojana, Mateja in še kdo, ki Vam je bilo mar za zdravje slovenskega državljana? Kaj se je tako spremenilo, da danes ni več omejitev ( pa pozabimo cepljenje)?

Znano je, da Slovenija ni dosegla t.i. vrhunca cepljenja oz. je bilo pri nas manj cepljenih od predvidenega in je odstopala od številnih držav oz. je bilo pri nas manj cepljenih. Čeprav so na slednje pozivali vsi zdravstveni aparati pod okriljem politike. Morda pa na slednje kdaj poda odgovor tudi aktualna ‘evropska Urška’.

In kar nekaj nas je, ko vemo, da so se ljudje cepili večkrat, z več odmerki, nekateri celo prekomerno, a so spet bili na preizkušnji. Bodimo zdravi, tako in drugače oz dokler telo in zdrav razum zmoreta. Oziroma, vsak je svoje sreče kovač, brez vseh prisklednikov, kaj šele biznisa,

Bodite dobro, zdravi.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča