ABA LIGA: Krka in beograjski FMP

0
73

Košarkarji Krke danes začenjajo s sezono tudi v Ligi ABA – v prvem krogu v Novo mesto prihaja beograjski FMP. Začetek tekme bo ob 18. uri.

Beograjčani so bili v lanski sezoni 6., letos pa so se še glede na lani še nekoliko okrepili. V pripravah na letošnjo sezono so premagali Šentjur, Karsiyako, Oldenburg, Mornar, Dynamic in Igokeo, igrali neodločeno z Oradeo in izgubili s Promitheasom in Unicsom, v superpokalu ABA lige pa so v podaljšku izgubili s Cedevito Olimpijo.

Simon Petrov, trener Krke: “FMP je izjemno mlada in neugodna ekipa, ki igra čvrsto in agresivno atletsko košarko. Imamo izkušnje iz lanskih tekem, kako igrati oz ne igrati z njimi. Leto smo še boljši in moramo iti samo na zmago. Upam, da nam pri tem pomaga tudi čim več naših privržencev.”

Dalibor Đapa, igralec Krke: “FMP ima dokaj mlado ekipo, ki igra z veliko energije, istočasno pa tudi pametno. Vložiti bomo morali precej več energije kot na sredini tekmi državnega prvenstva s Podčetrtkom. V popolnosti se bomo morali držati dogovorjenega in predvsem v obrambi biti veliko bolj agresivni in zapirati prostor pod košem. Če nam to uspe, bo stekla tudi igra v napadu in možnost za zmago bo toliko večja.”

V KK Krka so pred začetkom sezone v ABA ligi v svoje vrste pripeljali še srbskega branilca Petra Rakičevića. 24-letni 200 cm visoki Rakičević je člansko kariero začel 2012 v Mladosti iz Čačka. Zadnji dve sezoni je igral pri članu 2. ABA lige in srbskemu prvoligašu Dynamicu iz Beograda. V lanski sezoni je v obeh tekmovanjih v povprečju igral 21 minut na tekmo ter dosegal 6,9 točke, 3,6 skoka in 4 podaje na tekmo. Leta 2015 je kot član srbske reprezentance do 20 let osvojil naslov evropskega prvaka.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj