sobota, 20 aprila, 2024
DomaLokalnoAdvent Nm brez šestih hišk ponudbe hrane in pijače

Advent Nm brez šestih hišk ponudbe hrane in pijače

Številni organizatorji oz. ponudniki storitev veselega decembra so od danes pošteno prikrajšani, saj je v soboto začel veljati nov vladni odlok, ki sejemskim stojnicam prepoveduje ponujanje in prodajo hrane in pijače (razen kostanja).  Advent Novo mesto se bo pričel s tradicionalnim prižigom lučk v nedeljo, 5. 12. ob 17. uri, že prvi dan pa bodo obiskovalci lahko obiskali adventni sejem, drsališče, fotokotičke, pravljično deželo, a brez kulinarične ponudbe, ki je bila prav tako predvidena.

V Novem mestu bo odprtih 20 stojnic z darilnim programom, celotno sejemsko območje pa bodo ogradili, vhod na tržnico in izhod z nje bodo praznično okrasili, na vhodu pa bodo nadzorovali število obiskovalcev in izpolnjevanje PCT-pogoja. Gostinska ponudba pa zaradi odloka ne bo zaživela v šestih načrtovanih hiškah za strežbo hrane in pijače, so povedali v Zavodu Novo mesto.

Vsak dan med 17. in 20. uro bo obiskovalcem na voljo brezplačni vlakec, vse od 23. decembra pa se vsak večer obeta koncertno dogajanje, ki se bo zaključilo s tradicionalnim silvestrovanjem, tokrat v družbi Dejana Vunjaka in Brendijevih barab. Advent Novo mesto želi vzbuditi praznični duh in pričarati decembrsko vzdušje Dolenjske pravljice tudi v trenutnih nepredvidljivih razmerah.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča