petek, 29 marca, 2024
DomaLokalnoAki - majhen človek izjemnega glasu in še večjega srca

Aki – majhen človek izjemnega glasu in še večjega srca

Poslovil se je eden najbolj prepoznavnih glasov Balkana, ki je s svojo skupino desetletja zapeljeval, navduševal, sproščal, objemal, družil številne generacije – Aki Rahimovski.

Nekateri smo imeli srečo ga spoznati, z njim delati, sodelovati, se imeti v njegovi družbi lepo. Ne glede na prepoznavnost, uspeh, je bil Aki izredno preprost, umirjen, pozitiven, vedno za rešitve.

Nikoli ne bom pozabil leta 2014, ko sva s prijateljico Majo v Novem mestu pripravljala decembrski festival Panc’r Fest. In drugi večer je bil namenjen legendarni skupini Parni Valjak. Pogovori in dogovori so se že nekaj mesecev pred dogodkom dogajali z njihovim takratnim managerjem, ki pa je imel očitno svoje apetite po cekinu. Negotovost nastopa, ker je bil pač odgovorni sogovornik za nastop skupine slab mesec pred dogodkom nedosegljiv. Ne samo za naju z Majo, pač pa tudi za skupino.

Ne glede na to, da glasbenike osebno poznaš, se pri poslu dogovarjaš z njihovim predstavnikom in ne zlorabljaš t.i. vez. A v tem primeru smo jih, ker se je tudi skupina zaradi prej omenjenega možiclja znašla v negotovem položaju. Rešilna bilka je bil Aki in seveda Hus. V tem času je skupina vsaj za nastope v Sloveniji že najela svojega novega managerja. Aki in Hus sta bila klic v sili in zadevo zgladila, uredila.

Izredna profesionalnost in umirjenost ene največjih skupin s tega širšega območja je lahko vzor vsem nekoliko bolj zaletavim in brezkompromisnim izvajalcem in njihovim predstavnikom, ki hlastajo za ….

V Novem mestu smo takrat imeli krasen in nepozaben koncert odlične skupine oz. izjemnih ljudi. Žal, bomo toplino, skromnost, fizično prisotnost in seveda nepozabni glas AKIJA pogrešali. Nenazadnje je bil Aki v zadnjih letih naš someščan. A ostaja nam bogata zakladnica posnetih pesmi in prijetni spomini. Aki, hvala. Človek, ki je imel in ima, zaradi svoje osebnosti, prijatelje marsikje, za vedno.

Robert Erjavec

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča