Aktivni tihotapci, ilegalci in seveda policisti

Aktivni tihotapci, ilegalci in seveda policisti

-
0 1097

Policisti PMP Obrežje so med izvajanjem mejne kontrole tovornega vozila srbskih registrskih oznak v tovornem delu našli tri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom nameravali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Črnomaljski policisti so pri opravljanju nalog varovanja državne meje v Črnomlju ustavili avtomobil slovenskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Iraka v vozilu prevaža pet državljanov Sirije in državljana Palestine, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Državljanu Iraka so odvzeli prostost in ga bodo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Avtomobil so zasegli, policijski postopki z ostalimi tujci pa še potekajo.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Blance, Bojancev, Dobove in v okolici Novega mesta izsledili in prijeli 19 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z 12 državljani Bangladeša, tremi državljani Kosova, tremi državljani Pakistana in državljanom Maroka še niso zaključeni, so sporočili s PU Nm.