Alen Bećirević z medaljo na paraigrah mladih

0
182

V nedeljo so se na Finskem sklenile 6. evropske paraigre mladih. Slovenska odprava pa se vrača domov z dvema kolajnama in nekaj osebnimi rekordi, predvsem pa bogatejša za izjemno, za večino kar prvo tako zahtevno in odmevno mednarodno izkušnjo.

Novomeški namiznoteniški igralec Alen Bećirević je imel dvojni program. V posamični konkurenci je prišel do četrtfinala, kjer ga je izločil na koncu srebrni Norvežan Pablo Jakobsen. Prvak je postal Hrvat Borna Zohill. V ekipni konkurenci pa je Alen združil moči z Italijanom Stefanom Buttijem. V četrtfinalu sta ugnala poljsko ekipo (2:0), potem pa priznala v polfinalu premoč Angležom (1:2), kar pa je bilo dovolj za medaljo.

Prvo kolajno pa si je priplaval Tim Žnidaršič Svenšek, ki je bil z novim osebnim rekordom (1:25,14) bronast na 100m hrbtno.

Slovenske barve so zastopali Inja Klemenčič (boccia, trenerka Irena Lamovec), Alen Bećirević (namizni tenis, trener Ožbej Poročnik), Luka Stanar, Tim Žnidaršič Svenšek in Gašper Glušič (trener Emil Tahirović in trenerka Kristin Žagar).

(Drago Perko)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj