sobota, 18 maja, 2024
DomaSlovenijaAlkotest noč (iz sobote na nedeljo)

Alkotest noč (iz sobote na nedeljo)

Opozorilo voznikom, ki so po kozarčku preveč še vedno prepričani, da zmorejo. V noči s sobote na nedeljo bo več kot 60 policijskih patrulj po vsej državi poostreno preverjalo, ali vozniki vozijo pod vplivom alkohola.

Kot ugotavljajo policisti, je bilo v lanskem letu okrog 10 odstotkov prometnih nesreč povezanih prav z vožnjo pod vplivom alkohola, pri prometnih nesrečah s hujšimi telesnimi poškodbami ali smrtjo pa je bil ta odstotek še veliko višji.

Robert Vehovec s Sektorja prometne policije na Generalni policijski upravi je ob tem povedal: ‘Naš namen je predvsem, da od tega početja, da nekdo vozi pod vplivom alkohola, odvrnemo še tiste voznike, ki jih naši dobronamerni pozivi ne prepričajo. Seveda pa si na koncu predvsem želimo, da bo potem prometna varnost boljša, da bomo na ta način pripomogli k temu, da preprečimo kakšno prometno nesrečo. In nenazadnje, na koncu si želimo, da bomo v ponedeljek, ko bomo pogledali statistiko, ugotovili, da je bilo število voznikov, ki so pod vikendom vozili pod vplivom alkohola, čim manjše in da bodo naše aktivnosti dosegle namen.’

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča