četrtek, 28 marca, 2024
DomaŠportAnže Lanišek do prve zmage!

Anže Lanišek do prve zmage!

V Ruki je bila na sporedu druga tekma smučarjev skakalcev. Slovenski orli so nastopili odlično. Anže Lanišek je po petih drugih mestih le osvojil prvo zmago v svetovnem pokalu. Čestitke!

Slovenski uspeh sta dopolnila še Cene Prevc, ki je bil peti in Peter Prevc, ki je osvojil šesto mesto. Timi Zajc, ki mu v drugo skok ni uspel, je bil 20. Drugi je bil Nemec Geiger in tretji njegov rojak Eisenbichler.

Po prvi seriji so bili Slovenci prav tako odlični: Ane Lanišek vodi, Cene Prevc je tretji, Peter Prevc šesti in Timi Zajc osmi.

Izjave po tekmi

Anže Lanišek, 1. mesto

Prvi skok je bil res super, fantastičen, užival sem maksimalno kar se je dalo. V finalu pa smo videli – na vrhu smo čakali, malo me je zeblo v roke, vprašali so me, če potrebujem oddejo in sem rekel da ne. Skušal sem ostati le čim bolj miren in skočiti tako kot znam. Zmaga mi vliva samozavest, a že prej sem vedel, da sem v dobri formi, da znam skočiti. Zame večje spremembe ni, grem še vedno lepo mirno iz skoka v skok.

Bilo je zelo težko, posebno v finalni seriji. Dolgo časa sem čakal, roke sem imel že malce mrzle, a ostal sem miren in zbran na to, kar želim narediti. Boril sem se do konca, čeprav je bila moja višina v zraku zelo nizka. Boril sem se, da pridem do zelene črte in zmage. Odličen dan zame!

Cene Prevc, 5. mesto

Ni kaj, danes se je pokazala tista razlika, če celo zadaneš mizo. Vesel sem, da se mi je v zadnjih dveh skokih uspelo spoprijateljiti s to skakalnico, saj ko enkrat zadaneš mizo, res postane lepa! Gas v Wislo!

Peter Prevc, 6. mesto

Današnja tekma mi je uspela zelo dobro, uspel sem se zbrati takrat, ko to šteje. Dva zelo dobra skoka in vesel sem uvrstitve med šesterico.

Robert Hrgota, glavni trener

Najprej bi čestital vsem fantom, še posebno Anžetu, Petru in Cenetu za odlične skoke danes. Kar se tiče tekme, je bila pa druga serija zelo težka, vetrovno spremenljive razmere in rekel bom, da je Anže moral imeti kar močne živce, da je zdržal ta pritisk, to čakanje. Trenutno funkcionira zelo dobro, tudi takšne stvari ga ne vržejo iz tira. Mislim, da lahko res mirno in samozavestno nastopi na naslednjih tekmah. Se že veselim Wisle!

V skupnem seštevku Lanišek zaostaja samo za Geigerjem, Cene je 7., Zajc pa na 9. mestu. Svetovni pokal se bo prihodnji konec tedna nadaljeval v poljski Wisli. (SloSki)

(foto: GEPA)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča