April aprilski

0
189

Aprila načrtovati dogodke na prostem je lahko dvorezni meč. In tako je bilo tudi danes, po sončnem začetku, se je čez dan z juga pooblačilo in dosegle so nas prve kaplje, ki pa so vsaj v tem tednu zadnje. Z novim tednom pa prihajajo nove kaplje. 😉

Padavine bodo ponoči slabele, še največ jih bo v vzhodni polovici Slovenije. Prav tako zjutraj bo še nekaj kapelj, sicer pa bo pretežno oblačno vreme. Ker jasnine ne bo, bodo temperature nad ničlo. V večjem delu Slovenije bo od 7 do 9 stopinj Celzija. Najmanj bo na Gorenjskem, a še vedno pošteno nad ničlo, okoli 5 st. C.

Čez dan bo v večjem delu Slovenije oblačno s padavinami, ki jih bo več v južnem in zahodnem delu Slovenije. Občasno bo nekaj jasnine le v Prekmurju. Popoldne bo najtopleje v Prekmurju. Tukaj se bo ogrelo do okoli 18 stopinj. V osrednjih in jugovzhodnih krajih ter ob morju bo od 13 do 15 st. C. Nekoliko manj toplo bo na Gorenjskem, okoli 11 stopinj.

V gorah bo jutri oblačno, tudi megleno, z občasnimi padavinami in mejo sneženja na okoli 1700 m. Pihal bo šibak, v hribovjih na vzhodu Slovenije pa zmeren veter vzhodnih smeri.

V torek dopoldne bo suho z nekaj sonca. Dnevne temperature bodo višje, na vzhodu do 20 in več stopinj. Popoldne bodo krajevne padavine, ob morju in v hribih zahodne Slovenije lahko nastanejo tudi nevihte. V sredo bo spet pretežno oblačno, krajevne padavine bodo nad nami nastajale že v prvem delu dneva. V nadaljevanju tedna bo nad naše kraje z vzhodnikom dotekal nekoliko hladnejši zrak. Vreme pa bo vse bolj stabilno. In to aprila. 😉