April ostaja pregovorno kredibilen

0
79

Ponoči bo nad osrednjimi in južnimi kraji prevladovalo pretežno oblačno vreme. Več jasnine pa bo na zahodu in vzhodu Slovenije. Zahodni del bo tudi zjutraj deležen največ sončnih žarkov, pa tudi drugje neba še ne bodo popolnoma prekrivali oblaki. Oblačnost bo poskrbela, da zjutraj ne bo hladno. Jutranje temperature bodo okoli 5 stopinj v osrednjih in vzhodnih krajih. Topleje bo ob morju, 8 stopinj, hladneje pa na Gorenjskem. V alpskih dolinah se bo temperatura spustila blizu ledišča.

Čez dan se bo oblačnost z juga širila nad Slovenijo. Najbolj gosta bo v južnem delu. In tukaj bodo popoldne nastajale rahle padavine, ki se bodo proti večeru širile severno. Temperature čez dan bodo podobne današnjim. Najtopleje bo v Prekmurju, 18 stopinj. Drugje po Sloveniji bo 14, 15 stopinj. Na Gorenjskem pa okoli 2 stopinji manj.

Jutri zjutraj in del dopoldneva bo v hribih in gorah na severu še delno jasno vreme, nato pa se bo oblačnost tudi tam zgostila. Pihal bo šibak veter južnih smeri. Sicer pa v visokogorju previdno, zaradi nevarnosti proženja plazov.

In drugi teden aprila bo aprilski, z veliko vremenske spremenljivost. Padavine se bodo v noči na ponedeljek širile nad večji del Slovenije in deževalo bo še dopoldne. Tudi popoldne bodo še nastajale plohe. Torek bo prav tako obogaten s plohami, dnevne temperature bodo okoli 16 st. C. In podobno vreme pričakujemo tudi v nadaljevanju tedna, ko lahko nastanejo tudi nevihte. No, vsaj april še ostaja pregovorno kredibilen.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj