sobota, 20 aprila, 2024
DomaLokalnoAprila vrtec Deteljica z oddelkom za najmlajše

Aprila vrtec Deteljica z oddelkom za najmlajše

Na prvi spomladanski dan so se na 4. redni seji v tem mandatu sešli člani in članice Občinskega sveta Občine Mirna. Med drugim so se seznanili z realizacijo proračuna v minulem letu in potrdili vzpostavitev novega, devetega oddelka vrtca Deteljica.

Vrtec Deteljica, kjer še do konca meseca poteka vpis v novo šolsko leto, deluje pod okriljem Osnovne šole Mirna. V osmih oddelkih je trenutno 148 predšolskih otrok, od prvega aprila pa se jim bo skladno s sklepom, ki ga je včeraj sprejel tamkajšnji občinski svet, pridružil še en oddelek najmlajših. »Večina otrok, ki bo obiskovala ta oddelek, starostni pogoj za vstop v vrtec izpolni aprila oziroma maja. Z novim oddelkom bo poskrbljeno za predšolsko varstvo vseh otrok, katerih starši so izrazili interes za vpis in imajo stalno prebivališče v naši občini. Otroški živ žav bo tako napolnil modularno enoto vrtca, ki smo jo postavili lani,« pojasnjuje Valerija Jarm, višja svetovalka za področje družbenih dejavnosti na Občinski upravi Občine Mirna.

Modularna enota vrtca, za katero je občina iz proračuna lani namenila nekaj več kot 201 tisočak, je bila sicer najvišja naložba minulega leta. Pomembne pa so bili tudi investicije na cestnem področju: za vzdrževanje 1,3 km lokalnih cest in javnih poti je občina porabila skoraj 146 tisoč evrov, dobrih 57 tisočakov pa za obvoznico mimo Mirne. Za prenovo kulturnega doma, s katero je bil zgrajen vetrolov, urejena avla in garderobe ter sanitarije, je bilo iz proračuna porabljenih 167 tisoč evrov. Realizacija proračuna je bila sicer lani 82,7-odstotna na prihodkovni (3,1 od načrtovanih 3,7 milijona evrov) in 83,9-odstotna na odhodkovni (3,14 od načrtovanih 3,74 milijona evrov) strani. (LAPEGO)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča