Aprilsko bo

Aprilsko bo

-
0 247

Padavine bodo počasi zapustile Slovenijo, tako da bodo naši kraji na robu dogajanja. Veliko padavin bo na vzhodu Hrvaške ter na severu Bosne in Srbije, v višjih legah bo snežilo. Vreme pri nas se še ne bo ustalilo, območje visokega zračnega tlaka bo daleč stran.

Petek bo oblačen, na jugu bo padlo še nekaj kapelj dežja, drugod bo suho. V zahodni Sloveniji se lahko za kratek čas pokaže sonce. Na Štajerskem in v Prekmurju bo pihal SV veter, na Primorskem šibka burja. In glede na to, da smo se že pošteno navadili na višje temperature, bo jutri sveže, z veliko vlage. V večjem delu Slovenije bodo temperature od 7 do 9 stopinj Celzija. Topleje, a še vedno skromnih 14 stopinj, bo na Primorskem.

Visokogorje je obilno zasnežilo, od ponedeljka je zapadlo že več kot pol metra novega snega, danes je snežilo tudi v sredogorju. Zaradi novozapadlega snega se je povečala nevarnost proženja plazov, ki je trenutno 3. stopnje na 5. stopenjski lestvici. V gorah bo jutri megleno in večinoma suho, zjutraj bo ponekod še rahlo snežilo, zato obisk gora odsvetujemo. Pihal bo SV veter, ki bo počasi slabel. Temperatura bodo zimske, na 1500 metrov bo -1, na 2500 metrov pa -5 stopinj Celzija.

Oblačno vreme nas bo spremljalo tudi ob koncu tedna. Sobota bo suha, nekaj sonca bo na Primorskem, kjer bo še pihala šibka burja. Zjutraj bo 3, popoldne okoli 9 stopinj. V nedeljo kaže ponovno na nekaj rahlih padavin, pogosteje bo deževalo na severu in vzhodu Slovenije, količina padavin ne bo velika. Začetek prihodnjega tedna bo suh z nekaj sonca, dnevne temperature bodo postopno višje.