četrtek, 28 marca, 2024
DomaVremeAprilsko in z jutranjim plusom

Aprilsko in z jutranjim plusom

Drugi dan novega tedna bo vremensko zelo bogat. Ponoči bo večinoma oblačno, nekaj jasnine bo le na Primorskem. Na SV se bodo pojavljale manjše padavine, meja sneženja bo na okoli 700 metrov. Drugod bo do jutra še večinoma suho, veter bo ponehal.

Najhladneje bo na SZ, tukaj bo stopinja nad ničlo. V večjem delu Slovenije bo zjutraj 4 ali 5 stopinj Celzija, stopinjo ali dve več boste imeli na Primorskem. V dopoldanskem času se bodo padavine nekoliko okrepile in se postopno razširile nad večji del Slovenije. Večinoma suho bo le na Primorskem, zelo malo dežja bo jutri čez dan tudi na skrajnem SV. Meja sneženja bo med 600 in 900 metrov, popoldne in zvečer pa bo zaradi dotoka še malce hladnejšega zraka na Koroškem in Gorenjskem snežilo vse do 400 metrov nad morjem.

Zlasti na Štajerskem in v Prekmurju bo zelo hladno za drugo polovico aprila. Temperatura bo 6 oziroma 7 stopinj, podobno hladno bo na Koroškem in Gorenjskem. Drugje bo okoli 11, na Primorskem do 15 stopinj.

Razmere za obisk gora ne bodo ugodne, oblačno bo in megleno s padavinami, večinoma bo snežilo, nekoliko višje bo meja sneženja le na območja Snežnika. Zjutraj in dopoldne bo pihal šibak zahodni veter, popoldne bo zapihal vzhodnik. Hladno bo, na 1500 metrov bo -2, na 2500 metrov -7 stopinj Celzija.

V noči na sredo bodo padavine ponehale in do jutra se bo v večjem delu Slovenije že zjasnilo. Čez dan bomo imeli suho in sončno vreme, zjutraj bo malce nad ničlo, popoldne blizu 15 stopinj Celzija. Z jasnim in svežim jutrom se bo začel tudi četrtek, popoldne pa nas bodo ponovno prekrili oblaki. V noči na petek nas bodo dosegle nove padavine, v petek čez dan bo oblačno z občasnim dežjem, na precej nestabilno vreme pa kaže tudi ob koncu tedna. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča