AVDIO: Ponekod zelo hudo, morda vas prepriča posnetek

0
130326

V redakcijo smo prejeli posnetek bralca iz sosednje Italije, kjer tamkaj živeča Slovenka, svojcem v domovini sporoča o aktualnih razmerah oz. razsajanju novega koronavirusa. Tudi sama je zbolela in je v samoizolaciji oz. t.i. domači karanteni. Morda posnetek prepriča vse tiste, ki se doslej še niste odločili sprejeti samozaščitne ukrepe, ki so potrebni, tako za lastno zdravje kot zdravje ostalih.

Mariborski župan Saša Arsenovič je danes s ciljem preprečevanja širjenja novega koronavirusa odredil zaprtje vseh lokalov v občini. To vključuje tako gostinske lokale kot druge poslovne prostore, kot so cvetličarne in frizerski saloni. “Želim, da Maribor z okolico ostane območje z relativno počasnim širjenjem epidemije,” je dejal.

“Bijemo bitko s časom. Naša življenja nimajo cene, zato sem sprejel sklep, s katerim odrejam zaprtje vseh lokalov, kjer se ljudje na kakršen koli način družijo, kot so cvetličarne, kozmetični in frizerski saloni, gostinski lokali in restavracije, razen tistih, ki bodo omogočile predajo ali prevzem hrane na brezstični način,” je župan povedal v nocojšnji izjavi za medije na mariborski Poštni ulici, ki je sicer priljubljeno večerno in nočno shajališče Mariborčanov in Mariborčank, a je bila nocoj prazna.

Arsenovič je pozval, da o zaprtju svojih poslovalnic razmislijo tudi trgovine. “Z izjemo seveda bencinskih servisov, lekarn in živilskih trgovin,” je dejal.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj