petek, 29 marca, 2024
DomaLokalnoAvgusta začetek gradnje bazenskega kompleksa

Avgusta začetek gradnje bazenskega kompleksa

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je danes pred Olimpijskim centrom Novo mesto z Martinom Gosenco, predsednikom uprave izbranega izvajalca podjetja CGP d.d., podpisal pogodbo za gradnjo pokritega bazenskega kompleksa v Češči vasi. Severno od velodroma bo tako v okviru Olimpijskega centra Novo mesto začel nastajati bazenski kompleks s spremljevalnimi prostori, ki bo omogočal razvoj rekreativne in tekmovalne plavalne kulture v Mestni občini Novo mesto. Izvajalec bo z deli v vrednosti 5,6 milijona evrov pričel avgusta 2021, potekala bodo predvidoma do oktobra 2022.

Z izgradnjo pokritega bazenskega kompleksa želi Mestna občina Novo mesto zagotoviti manjkajočo športno infrastrukturo na področju plavanja ter s tem tudi osnovne pogoje za razvoj organiziranega športnega plavanja, izvedbo tekmovanj ter omogočiti pogoje za širjenje plavalne kulture. Zelo pomemben segment bodo programi s področja rekreacije in rehabilitacije specifičnih skupin uporabnikov.

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni pozdravlja pričetek del: »Veseli me, da smo projekt, ki bo zapolnil vrzel v novomeški športni infrastrukturi in posameznikom, pa tudi celim družinam, omogočil dobre pogoje za treninge in rekreacijo ter kvalitetno preživljanje prostega časa, pripeljali do izvedbe. V Češči vasi tako še naprej razvijamo športno središče, ki ima velik pomen ne samo v regionalnem, temveč tudi v nacionalnem merilu.« Po zagotovilih predsednika Plavalne zveze Slovenije dr. Bore Štrumblja lahko Novomeščani pri razvoju svojega plavalnega centra računajo na vso podporo plavalne zveze. » Bazen v Češči vasi popravlja zgodovinsko krivico prebivalcem Novega mesta in širše regije, ki doslej niso imeli pravega plavalnega bazena, kompleks v Češči vasi pa bo čudovito zaokrožil nastajajoči športni center,« je dodal predsednik zveze in napovedal državna prvenstva v novem objektu pozimi 2022-2023.

Prva faza gradnje bazenskega kompleksa v Češči vasi bo obsegala izvedbo gradbenih, obrtniških in inštalacijskih del, v nadaljevanju pa sledi urejanje bazenske školjke ter bazenske tehnike.

Objekt bo pravokotne tlorisne oblike in bo v dolžino meril 58,8 m, v širino 58,15 m in v višino 8,75 m. Obsegal bo dva pokrita bazena, z osrednjim 25-metrskim plavalnim bazenom in manjšim ogrevalnim bazenom, savno, prostore za vadbo, garderobne in sanitarne prostore, recepcijo z manjšim gostinskim lokalom, tehnične prostore in pisarniške prostore za upravo. Parkirna mesta bodo na voljo na sedanjem parkirišču pri velodromu, ob kompleksu pa je načrtovan tudi prostor za naknadno gradnjo dodatnih parkirišč in zunanjega 50-metrskega olimpijskega bazena.

S tem se nadaljuje nadgradnja Olimpijskega centra Novo mesto, ki je bil že pred prenovo zamišljen kot nacionalni trenažni center za atletiko, kolesarstvo in triatlon.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča