Avgustovska razgreta pločevina

0
229

Na cestah proti morju, Hrvaški in Avstriji je tradicionalna sobotna gneča. Prometno-informcijski center obvešča, da je na gorenjski avtocesti med priključkom Jesenice vzhod in predorom Karavanke proti Avstriji zastoj dolg že osem kilometrov. V smeri Kranjske Gore priporočamo izvoz Lesce.

Predor Ljubelj občasno zapirajo zaradi gostote prometa in kontrole, ki jo izvajajo na avstrijski strani.

Na pomurski avtocesti pred prehodom Pince v smeri Madžarske je zastoj dolg med pol in enim kilometrom.

Na primorski avtocesti med Postojno in Brezovico je upočasnjen promet na posameznih odsekih proti Ljubljani, potovalni čas se podaljša za 10 do 15 minut.

Gost promet z zastoji je tudi na cestah Portorož – Sečovlje, Koper – Šmarje – Dragonja, Dolenje pri Jelšanah – Jelšane in Podlehnik – Gruškovje.

Po podatkih hrvaškega avto kluba HAK je šest kilometrov dolg zastoj proti mejnima prehodoma Sečovlje in Dragonja. Po zadnjih podatkih policije so čakalne dobe na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Starod, Jelšane, Metlika, Obrežje ter Gruškovje.

Na mejnem prehodu Sečovlje morajo osebna vozila za vstop čakati pol ure in eno uro za izstop. Na mejnih prehodih Sočerga in Jelšane je čakalna doba za izstop osebnih vozil pol ure in eno uro na mejnem prehodu Starod. Eno uro morajo za izstop čakati vozniki osebnih vozil na mejnem prehodu Gruškovje, za vstop v državo pa 40 minut. Ne mejnem prehodu Dragonja je čakalna doba pri vstopu za osebna vozila uro in pol, za avtobuse in tovorna vozila pa pol ure. Za izstop morajo osebna vozila čakati 45 minut, avtobusi in tovorna vozila pa pol ure.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj