Baje je to zima ;)

Baje je to zima ;)

-
0 503

Ponoči bo po kotlinah osrednje, vzhodne in jugovzhodne Slovenije nastala megla, ki bo segala do okoli 600 m nad morjem. S severozahoda bo naše kraje ponoči dosegla tudi koprenasta visoka oblačnost. Po nižinah na zahodu in v višjih legah tanki visoki oblaki ne bodo posebej motili jutranjih sončnih žarkov, megla po kotlinah vzhodne in osrednje Slovenije pa bo tokrat vztrajala večji del dopoldneva. Temperature se bodo do jutra najnižje spustile v alpskih dolinah, do okoli -5 stopinj. V osrednjih in vzhodnih krajih bo od -2 do -4, ob morju in na Goriškem pa okoli ledišča

Popoldne bo prevladovalo pretežno jasno vreme. Na nebu bo še nekaj visoke, prosojne oblačnosti, megla po kotlinah pa se bo razkrajala. Proti večeru se bo oblačnost povečala na jugozahodu Slovenije. Popoldne bo najtopleje ob morju in na Goriškem. Temperatura bo okoli 9 stopinj. V osrednjih, vzhodnih krajih in na Gorenjskem bo od 3 do 5 stopinj, v krajih z dolgotrajnejšo meglo pa okoli ledišča.

V noči na torek bo po kotlinah znova nastajala megla ali nizka oblačnost. Jutro ne bo posebej hladno. Na vzhodu bo prevladovalo jasno vreme, na jugozahodu pa bo na nebu več oblačnosti, ki bo občasno tudi v osrednjih krajih. Podobno bodo oblaki razporejeni tudi v sredo. Še bo pihal jugozahodnik. V nadaljevanju tedna brez večje spremembe. Čez vikend morda le nekaj več oblakov a še naprej suho vreme.