sreda, 24 aprila, 2024
DomaKronikaBaker kradejo že v središču mesta

Baker kradejo že v središču mesta

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 74 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 227 klicev. Posredovali so tudi zaradi petih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja denarja, ponarejanja listin, vlomov in tatvin.

Na delovišču v Škocjanu je med 10. 3. in 13. 3. nekdo vlomil v zabojnik in odtujil več kosov orodja. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 650 evrov škode.

Na parkirnem prostoru stanovanjske hiše v Velikem Gabru je v noči na 13. 3. neznanec vlomil v kombi in odtujil denarnico z gotovino in dokumenti. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1100 evrov.

Na Novem trgu v Novem mestu je nekdo s strehe objekta odtujil okoli 15 metrov bakrenih obrob in povzročil za 1500 evrov škode.

Na parkirnem prostoru v Belšinji vasi na območju PP Trebnje je 13. 3. neznanec vlomil v kombi in odtujil motorno žago in okoli 100 evrov gotovine. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2000 evrov škode.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje, Loče, Velika Dolina, Trnje, Slovenska vas, Čatež ob Savi) izsledili in prijeli 13 državljanov Maroka, devet državljanov Kube, sedem državljanov Rusije, šest državljanov Pakistana, tri državljane Bangladeša, dva državljana Turčije, dva državljana Nepala, državljana Šrilanke in državljana Kameruna . Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča