sobota, 27 aprila, 2024
DomaVremeBel božič še naprej ostaja želja ;)

Bel božič še naprej ostaja želja ;)

Pred nami so prazniki, številni jih bodo preživeli na smučiščih. In če je bila še danes temperatura na večini belih strmin pod ničlo, bo v prihodnjih dneh topleje oz. odjuga, z okrepljenim jugozahodnikom. Predvsem na območju alpsko-dinarske pregrade se bodo jutri pojavljale padavine, meja sneženja bo na okoli 1600 metrov. V hribih vzhodne Slovenije bo več jasnine.

Ponoči se bo JZ veter okrepil. Na vzhodu in severu se bo delno zjasnilo, drugod bo oblačno. Na Primorskem in Notranjskem bo lahko že padlo nekaj kapelj dežja. Najbolj mrzlo bo zjutraj v alpskih dolinah in na Koroškem, kjer se bo ohladilo do -6 st. C Zmrzovalo bo tudi v severnem delu Štajerske in Prekmurja. Povsod drugod bo nad ničlo. V krajih z izrazitejšim vetrom bo okoli 6 st. C.

Čez dan se bo oblačnost na zahodu še zgostila in postopno prekrila večji del Slovenije, večinoma sončno bo popoldne le še na Štajerskem in v Prekmurju. Povsem drugače bo na Primorskem in Notranjskem, kjer bo že dopoldne rahlo deževalo, popoldne pa bo lahko kakšna kaplja dežja padla tudi v osrednji Sloveniji in na Kočevskem. Z JZ-dnikom bo k nam dotekal vse toplejši zrak. Najtopleje bo v Beli krajini in Posavju, kjer se bo ogrelo do 12 st. C. Okoli 10 st. C bo na Dolenjskem, Štajerskem in v Prekmurju. Precej bolj skromne temperature bodo na severu države. V alpskih dolinah in na Koroškem bo le malo nad ničlo.

Tudi v soboto bo vreme krojil topel JZ veter. Dež na Primorskem se bo okrepil in do sredine dneva razširil nad večji del Slovenije. Dovolj hladno za sneg bo le v visokogorju. V nedeljo bo po dopoldanskem kratkotrajnem premoru popoldne v večjem delu Slovenije spet deževalo. Meja sneženja se bo proti večeru lahko spustila do višjeležečih alpskih dolin. Oblake in občasne padavine nam bosta prinesla tudi ponedeljek in torek, nato pa nas čaka nekaj dni suhega vremena. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča