Benjamin Burger s Škerjančevo nagrado

0
449

Izredno ponosni in veseli smo na naše klasične glasbenike z naših koncev. Še posebej smo veseli, da slednje zazna strokovno uho in odlično delo nagradi. V Ljubljani so na Konservatoriju za glasbo in balet pred kulturnim praznikom pripravili koncert in podelili Škerjančeve nagrade najboljšim mladim ustvarjalcem oz. priznanj in diplom.

In nagrado za izjemne študijske uspehe je prejel klarinetist Benjamin Burger, doma iz Velikih Brusnic. Poleg Benjamina so po vrhu slovenske klasične glasbene ustvarjalnosti posegli tudi glasbeniki in glasbenice iz Posavja. ČESTITKE.

Gre za priznanje Srednje glasbene in baletne šola Ljubljana najboljšim dijakom za študijske dosežke. V spomin na slovenskega skladatelja, dirigenta in pedagoga Lucijana Marijo Škerjanca se tovrstne nagrade podeljujejo od leta 1995. Običajno se ob slovesnosti izvaja tudi skladba tega skladatelja.

V sklopu vsakoletnih Škerjančevih nagrad so podeljena tudi Škerjančeva priznanja in Škerjančeve diplome za dosežke slovenskih glasbenih pedagogov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj