Bežal pred policisti, veliko opitih

0
546

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 154 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 509 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri umrl motorist, štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci hudo poškodovali, dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami in 21 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli avtomobil in pridržali dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara, nesreče pri delu in sprožitev signalno varnostnih naprav.

V noči na 22. 5. so policisti pri Križevski vasi ustavljali voznika osebnega avtomobila. Voznik znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo in zapeljal v jarek ob cesti. 41-letni kršitelj je z vozila snel registrske tablice in peš pobegnil. Policisti so ga izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Sevniški policisti so bili 20. 5. obveščeni o padcu mopedista v okolici Malkovca. 33-letni mopedist je vozil po travniku, izgubil oblast nad mopedom, padel in se lažje poškodoval. V litru izdihanega zraka je imel 1,33 miligramov alkohola.

Črnomaljski policisti so 20. 5. okoli 19. ure pri Lokvah ustavili voznika kros motorja in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 22-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,14 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje, mu zaradi nedostojnega vedenja in neupoštevanja odredb izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Sevniški policisti so bili v noči na 22. 5. obveščeni o prometni nesreči s pobegom v kraju Pijavice. Takoj so odšli na kraj in ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje po sredini vozišča trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 20-letni voznik. 39-letnega povzročitelja, ki je po nesreči peš pobegnil, so izsledili in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. V litru izdihanega zraka je imel 0,98 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se za omenjene kršitve določa, da se za omenjene kršitve voznik kaznuje z globo 1820 evrov, izreče se mu tudi 18 kazenskih točk.

Na avtocesti med Drnovim in Čatežem se je 20. 5. popoldan zgodila prometna nesreča. 39-letni voznik osebnega avtomobila je izgubil oblast nad vozilom in trčil v varovalno ograjo. V litru izdihanega zraka je imel 0,33 miligramov alkohola.

V DVEH PROMETNIH NESREČAH DVA KOLESARJA HUDO POŠKODOVANA, EDEN LAŽJE

V okolici Dolenjskih Toplic se je 21. 5. dopoldan zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh kolesarjev. Policisti so ugotovili, da je 65-letna kolesarka zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v kolesarja ki je vozil pred njo. Oba udeleženca nesreče so reševalci odpeljali v bolnišnico. 71-letni kolesar je utrpel lažje poškodbe, 65-letna kolesarka pa je hudo poškodovana.

22. 5. dopoldan je na cesti v okolici Šentjerneja 45-letni kolesar zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad kolesom, padel in se hudo poškodoval. Oskrbeli so ga v novomeški bolnišnici.

HUDE POŠKODBE MOTORISTA PRI ŽUŽEMBERKU

Policisti so bili 21. 5. dopoldan obveščeni o prometni nesreči pri Žužemberku. Ugotovili so, da je 32-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem in padel. Hudo poškodovanega motorista so reševalci odpeljali v bolnišnico.

 

PRIDRŽALI VOZNIKA

Metliški policisti so v noči na 22. 5. v Metliki ustavili 24-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,58 miligramov alkohola. Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O vožnji pod vplivom alkohola so z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

ZASEG VOZILA

Policisti so 22. 5. zvečer, med kontrolo prometa na cesti med Mirno Pečjo in Trebnjem, ustavili voznika osebnega avtomobila Mazda 323. Med postopkom so ugotovili, da 22-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Pri sebi ni imel osebnega dokumenta, prav tako ne veljavnega prometnega dovoljenja. Vozil je neregistriran avtomobil, na katerem so bile nameščene izrabljene pnevmatike in registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Vozilo so policisti zasegli in o številnih kršitvah Zakona o pravilih cestnega prometa, Zakona o voznikih in Zakona o motornih vozilih z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

USTAVILI 13 VOZNIKOV, KI SO VOZILI POD VPLIVOM ALKOHOLA

Policisti Posebne skupine za nadzor prometa Postaje prometne policije Novo mesto so v petek in soboto zvečer in ponoči na območju Bele krajine preverjali psihofizično stanje voznikom motornih vozil. Kar pri 13 voznikih so ugotovili, da so vozili pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka so imeli med 0,38 in 0,84 miligrami alkohola.

VLOMI

V noči na 20. 5. je v Trebnjem nekdo vlomil v gostinski lokal in odtujil denar. Škode je za okoli 1500 evrov.

Na parkirnem prostoru na Topliški cesti v Novem mestu je 21. 5. popoldan nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil dve torbici z denarjem in dokumenti.

V noči na 22. 5. je na Jakčevi ulici v Novem mestu neznanec vlomil v parkiran osebni avtomobil in iz prtljažnega prostora odtujil kavo in nekaj steklenic alkoholne pijače. Lastnico je oškodoval za 300 evrov.

 

 

 

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj