Biatlonci štafetno do 9. mesta

0
18

Slovenska moška štafeta je v Oberhofu v postavi Miha Dovžan, Jakov Fak, Klemen Bauer in Mitja Drinovec osvojila odlično 9. mesto.

V izjemno težkih vremenskih razmerah, vetru in tudi dežju, je Dovžan začel z eno popravo v leže in z dvema v stoje, predal pa je na 14. mestu z zaostankom minute in 26 sekund za vodilno Francijo. Fak je nato hitro pokril vse tarče v leže in naše dvignil na 10. mesto, nato pa je v stoje imel težave, dvakrat je moral v kazenski krog in naši so padli na 18. mesto. Leščan je predal na tem mestu z zaostankom 2:45 minut za vodilno Rusijo.

Bauer je v stoje z eno popravo pokril vse tarče in naše pripeljal na 13. mesto, v primerjavi z Rusijo je izgubil le nekaj sekund, še boljši pa je bil nato v leže, ko je s petimi streli pokril vse tarče in naše dvignil že na deveto mesto. Proti Rusiji je pridobil šest sekund, zadnjemu Drinovcu pa je predal na osmem mestu z zaostankom 2:40 minut. Drinovec je nato v leže pet tarč pokril s šestimi streli in v drugi krog odšel na desetem mestu z zaostankom 2:52 minut za Rusijo. Na drugem streljanju je Tržičan znova uporabil le eno popravo in je tako naprej odtekel na visokem 10. mestu z zaostankom 3:38 za vodilno Rusijo. Rusija je vpisala zanesljivo zmago tudi med moškimi, drugi so bili Francozi, tretji pa Avstrijci. Drinovec je v ciljnem sprintu ugnal še Švicarja Finello in naši so končali na odličnem 9. mestu med 27 državami. Za Rusi so zaostali točno štiri minute, s tem pa so za dve mesti popravili uvrstitev iz Hochfilzna.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj