petek, 19 aprila, 2024
DomaKronikaBila je jezna, nasilna in 'ohlajena'

Bila je jezna, nasilna in ‘ohlajena’

Policisti PP Šentjernej so v četrtek okoli 19. ure posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru, kjer je 41-letna kršiteljica, ki je bila pod vplivom alkohola, udarila partnerja in ga žalila. Tudi po prihodu policistov se ni pomirila in ni upoštevala njihovih ukazov, zato so ji odvzeli prostost in jo odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru ji bodo izdali plačilni nalog.

Vlom
V noči na 15. 1. je v Dolenjem Boštanju nekdo skozi vrata vlomil v prodajalno in odtujil več motornih žag znamke Stihl in Husqvarna. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Hudo poškodovana peška

Nekaj pred 13. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči na parkirnem prostoru v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 55-letna voznica osebnega avtomobila na parkirnem prostoru zapeljala vzvratno in trčila v 81-letno peško. Hudo poškodovano peško so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo zoper povzročiteljico nesreče na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Policisti PP Novo mesto so bili nekaj pred 21. uro obveščeni o prometni nesreči v Brezju, kjer je voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom in trčil v ograjo. 24-letni povzročitelj nesreče, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,83 miligramov alkohola. Med postopkom se je 24-letnik nedostojno vedel, kršil javni red in mir in ni upošteval opozoril in ukazov policistov, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Avtomobil so mu zasegli, zaradi številnih kršitev cestno prometnih predpisov in javnega reda in miru izdali plačilni nalog, o vožnji brez veljavnega vozniškega dovoljenja pa z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča