Blažo Tasev, slovo uspešnega podjetnika z velikim srcem

0
8959

Poslovil se je Blažo Tasev, uspešni novomeški podjetnik, ustanovitelj in dolgoletni direktor uspešnega podjetja Tabakum. Blažo je bil zelo aktiven tudi pri številnih projektih pomoči socialno in drugače šibkejšim ljudem naše družbe.

Njegova življenjska zgodba sploh ni tako samoumevna, kaj šele enostavna. Blažo je kot mladenič prišel v Slovenijo, da bi s svojo voljo, znanjem in delom uspel. In to mu je tudi z neverjetnim karakterjem, pridnim delom in s soprogo Ireno tudi uspelo. Od začetka je vse ovire premagoval sam. In uspelo mu je.  Blažo je iz Makedonije prišel v Slovenijo. S svojo zasebno dejavnostjo pa je začel v majhni garaži na nekdanji Partizanski cesti v Novem mestu…..ne bom preletel vse zgodovine, kolikor je sam poznam, ampak bil je delaven, skromen, uspešen in seveda vedno srčen do ljudi, ki so potrebovali pomoč. To veste vsi, ki ste morda pomoč potrebovali in vsi, ki ste sodelovali in Blaža/ota poznali.

Iz majhne garaže je Blažo uspel s svojim delom in podjetnostjo ustvariti veliko podjetje TABAKUM, tako v Novem mestu in prek meja. Lani je njegovo podjetje TABAKUM praznovalo 45 let delovanja. Tabakum zadnja leta uspešno vodi njegov sin Goce in verjamem, da bo uspešno še naprej.

Blažo, človek z odlikami, ki se jih kupiti ne da.

Imel sem srečo, da sem tega velikega, delovnega in predvsem srčnega moža spoznal še kot otrok. Nikoli ne bom pozabil dogodka, ko je imel Blažo v roki platneno vrečo, morda je bila juta, v kateri je bil riž. To si mi je takrat zdelo tako nenavadno in imenitno. Kasneje sem izvedel, da je Blažo doma iz Čiflika pri Kočanih, kjer imajo riževa polja. Že takrat sem ga imel rad in ga bom imel rad za vedno. Blažo vedno v mojem srcu in moje družine. Robi