sreda, 24 aprila, 2024
DomaVremeBo dež in bo sneg, odločala bo stopinja

Bo dež in bo sneg, odločala bo stopinja

Pred nami je spet igra desetink stopinje. Bo dež ali sneg? V nedeljo bosta na vreme pri nas vplivali kar dve fronti. Najprej nas bo dosegla topla, kmalu za tem pa še hladna fronta. Po prehodni otoplitvi bo k nam od severa spet dotekal hladnejši zrak, kljub temu pa bo za snežno odejo v večjem delu Slovenije najverjetneje tudi jutri za kakšno stopinjo pretoplo.

Oblačnost se bo povsod zgostila. Manjše krajevne padavine na Primorskem in Notranjskem, se bodo v prihodnjih urah okrepile in postopno razširile nad vso državo. Na Gorenjskem in Koroškem bo večinoma snežilo, drugod po nižinah bo deževalo. Zaradi nizkih temperatur bo zjutraj marsikje nevarnost poledice. V večjem delu Slovenije, bodo temperature okoli ničle, ponekod tudi kakšno stopinjo pod ničlo. Še hladneje bo v alpskih dolinah, nekoliko topleje pa bo na Primorskem, kjer bo od 3 do 6 st. C.

Nedelja bo oblačna s padavinami. Na Gorenjskem in Koroškem bo snežilo, zapade lahko od 10 do 20 centimetrov snega. Drugod bo dopoldne deževalo, popoldne pa bo dež tudi marsikje v osrednji Sloveniji, na Notranjskem in Dolenjskem prešel v sneg. V nižjih delih vzhodne Slovenije, kjer bo še prevladoval dež, bodo popoldanske temperature od 2 do 4 st. C. Stopinja nad ničlo bo v osrednji Sloveniji. Prav toliko, vendar pod ničlo, bo v Zgornjesavski dolini. Na Primorskem bo od 7 do 9 st. C.

V noči na ponedeljek bo sneženje povsod ponehalo. Ponedeljek bo v višjih legah in na Primorskem sončen z burjo. Drugod bo veliko nizke oblačnosti, ki bo ponekod lahko vztrajala večji del dneva. Torek bomo začeli z mrzlim in marsikje meglenim jutrom. Sledil bo sončen dan s temperaturami nekaj stopinj nad ničlo. Zelo podobno bo tudi v sredo. Četrtek in petek pa bosta oblačna s padavinami.

(Rok Nosan/Vreme24/7)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča