nedelja, 25 februarja, 2024
DomaSvetBo Hrvaška zaostrila ukrepe?

Bo Hrvaška zaostrila ukrepe?

V hrvaškem štabu civilne zaščite pripravljajo nove protikoronske ukrepe, ki naj bi jih uveljavili pred koncem julija, ko se končajo trenutni ukrepi, neuradno poročajo hrvaški mediji.

Potem ko je celotna hrvaška obala pred nekaj dnevi postala “oranžna”, se je nacionalni štab civilne zaščite očitno odločil zaostriti ukrepe, da bo turistična sezona čim daljša.

Čeprav niso napovedali, kako nameravajo zaostriti ukrepe, je najverjetneje, da bodo znova omejili število ljudi na različnih prireditvah, ki veljajo za najbolj tvegane za širitev novega koronavirusa, poroča danes Jutarnji list, ki se sklicuje na vire pri štabu civilne zaščite.

Časopis dodaja, da je pričakovati tudi, da bo Hrvaška poostrila pogoje za vstop državljanov Združenega kraljestva, kot so to uveljavile že nekatere članice Evropske unije. Med drugim naj bi obvezno testiranje na okužbo z novim koronavirus uveljavili tudi za cepljene britanske turiste.

Medtem so s plaže Zrće sporočili, da bodo kmalu zaostrili protikoronske ukrepe. Vstop na poletne klubske zabave naj bi dovolili samo tistim, ki so zaključili cepljenje proti covidu-19. Zavrnili so trditve, da bo to pomenilo diskriminacijo. Menijo, da je njihova odločitev profesionalna in odgovorna, ker je ključna epidemiološka varnost zaposlenih in obiskovalcev, danes poroča Večernji list.

Za zdaj je na zabave na plaži Zrće mogoče vstopiti z evropskim digitalnim covidnim potrdilom, za preostale goste pa v svojem testnem centru opravljajo hitra antigenska testiranja. (STA)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča