četrtek, 28 marca, 2024
DomaVremeBo ivje, bo sneg. Po nižinah ne :)

Bo ivje, bo sneg. Po nižinah ne :)

Po vremensko umirjenem koncu tedna nam bo začetek novega tedna prinesel spremembo vremena. Noč bo sprva še jasna z meglo po nekaterih nižinah, nato nas bo od zahoda prekrila oblačnost. Zjutraj bo lahko na jugu Slovenije že padla kakšna kaplja dežja.

Dopoldne se bo oblačnost povsod zgostila. Na zahodu bo večinoma suho, drugod bo občasno rahlo deževalo. Od SV-da bo k nam dotekal hladnejši zrak. Meja sneženja se bo z jutranjih 1500, popoldne spustila na okoli 900 metrov nadmorske višine, zvečer in v noči na torek pa bo lahko nekaj snežink prineslo še nekoliko nižje. Na Primorskem, kjer bo sredi dneva zapihala burja, bo popoldne od 12 do 14 st. C. Na Gorenjskem, v osrednji in JV Sloveniji bo okoli 5, na Koroškem 6, na Štajerskem in v Prekmurju pa 7 st. C.

Jutri bodo razmere v gorah povsem drugačne, kot so bile v preteklih dneh. Prevladovalo bo namreč oblačno in megleno vreme z občasnim sneženjem, ob temperaturah pod ničlo in okrepljenem SV vetru se bo marsikje nabiralo tudi ivje. Po najvišjih vrhovih Dolenjske, Kočevske in Zasavja lahko do večera zapade okoli 10 centimetrov snega, drugod bo snega le za vzorec.

V torek dopoldne bodo rahle padavine povsod ponehale. Popoldne se bo v večjem delu Slovenije zjasnilo, bolj oblačno bo ostalo na Dolenjskem in v Beli krajini. Sredino jutro bo mrzlo in po nekaterih nižinah megleno. Dan bo sončen, zvečer pa se bo od JZ-da spet pooblačilo. V drugi polovici tedna kaže na nestanovitno vreme s pogostimi padavinami. Najhladnejši zrak se bo zadrževal na severu Slovenije, kjer se bo meja sneženja občasno lahko spustila do višje ležečih alpskih dolin. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča