Judež bo vodil Zavod Novo mesto

35700
769

Novomeška občina je lansko pomlad začela z reorganizacijo nekaterih zavodov in agencij, ki jih bo zdaj združila pod eno streho-Zavod Novo mesto. Za zdaj še ni znano kdo bo vodil omenjeni zavod, so pa danes obelodanili ime vršilca dolžnosti direktorja. Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je po zadolžitvi Občinskega sveta imenoval Roberta Judeža, ki bo funkcijo prevzel s 1. oktobrom.

Župan Gregor Macedoni je ob tem povedal: »Gre za osebo, ki dobro pozna vsa področja delovanja novega zavoda in lahko čim prej pravno izvede vse potrebne postopke pri njegovem nastajanju. Bil je vodja oddelka za družbene dejavnosti na Mestni občini Novo mesto, član svetov Kulturnega centra Janeza Trdine ter Agencije za šport, dobro pa pozna tudi področje mladine, saj je bil v študentskih letih aktiven član študentskih organizacij.«

»Moja naloga bo predvsem pravno-formalna ureditev novega zavoda, izvedba združitve Kulturnega centra Janeza Trdine in Agencije za šport ter priprava organizacijske strukture in poslovno-finančnega dela. Tisti, ki bodo želeli delati v novem zavodu, bodo dobrodošli tudi naprej,« je dodal Robert Judež, bodoči vršilec dolžnosti direktorja.

Po dogovoru z županom Robert Judež ne bo kandidiral na razpisu za direktorja Zavoda Novo mesto in hkrati v času, ko bo opravljal vlogo vršilca dolžnosti  direktorja, njegovo podjetje Konvikt d.o.o. ne bo sodelovalo s tem zavodom.

Vse postopke imenovanja sveta novega zavoda in novega direktorja bo vodil Občinski svet Mestne občine Novo mesto, predvidoma pa bodo ti postopki potekali približno pol leta.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj