Bo karantena le za mlajše osebe, ki se vračajo s Hrvaške?

0
1313

V strokovni skupini za covid-19 trenutno poteka zelo intenzivna razprava o tem, kako ukrepati in preprečiti vnose okužb iz Hrvaške, je dejal direktor NIJZ Milan Krek. Ena od možnosti je tudi uvrstitev Hrvaške na rdeči seznam oziroma obvezna karantena po povratku v Slovenijo, ki bi jo lahko odredili le za osebe, stare od 15 do 35 let.

Od začetka junija do 12. avgusta je bilo iz Hrvaške 70 vnesenih primerov okužbe z novim koronavirusom, v zadnjih dneh se je to število začelo strmo povečevati. V četrtek je bilo potrjenih dodatnih 22 primerov vnosov iz Hrvaške, 20 med njimi iz Zrć na otoku Pag, ki slovi po burnem nočnem življenju.“Hrvaška postaja zelo pomembna destinacija za vnos okuženih oseb v slovenski prostor,” je opozoril direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek.

“To nas zelo skrbi, ker imamo zelo veliko ljudi na hrvaški obali. Do sedaj je bila očitno na Hrvaškem takšna struktura dopustnikov, ki ni hodila v nočne lokale. Zadeve so se obrnile, očitno je zdaj veliko mladih, ki hodijo v nočne lokale,” je ocenil. (STA)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj