Bo sendvič mejnik politične odgovornosti?

Bo sendvič mejnik politične odgovornosti?

-
0 138

V deželi pod Alpami ne manjka moraliziranja o zdravi pameti, poštenosti, doslednosti. In prav slednjih vrednot prevečkrat za svoj politični status dovolijo ljudski izbranci oz. politični poslanci. Vzor poštenosti. In tokrat je odstopil politični veljak, ki ni plačal sendviča. 😉

In ni prvič, da so t.i. nedotakljivi, čeprav smo jih izbrali mi, velikokrat primer nespoštovanja, kršenja zakonodaje, ki jo potrjujejo,,,. In kaj se je v Sloveniji zgodilo prvič? Doživeli smo namreč primer t.i. politične banalnosti in odgovornosti, kjer je politik zaradi neplačanega sendviča odstopil s položaja. Zaradi sendviča? Kaj pa ostali, kjer so bili v igri milijoni, milijarde?!

Na Dolenjskem dobro vemo, da bi ta politični veljak lahko zadevo rešil brez težav, saj so nekateri državljani Slovenije, še posebej na JV Slovenije, nekaznovani, pa čeprav skoraj vsak dan iz trgovine odnesejo (torej brez plačila) za najmanj cca. 5 evrov! (seveda to je druga tema, za določene državne institucije, ki se ukvarjajo s socialno, zaposlitveno, integracijsko problematiko, ali kako že?). Pa nismo nestrpni, če vemo, da se slednji po državne dobrine pripeljejo z vozili visokega ranga, ne vsi, da ne bo pomote.

Ampak, zgodilo se je in odgovorni politik, ki je odstopil je razložil, zakaj se je to zgodilo. V tem primeru je povsem nepošteno kakršnokoli posmehovanje političnih kolegov poslancu, pač pa je čas, da se nekateri nedotakljivi slovenski politični ‘izbranci’ zavedajo, da sendvič za slabe 3 evre s posledicami, pomeni več kot še vedno nedotakljivi milijoni, s katerimi je najverjetneje povezanih kar nekaj političnih veljakov, vse od začetka naše, Naše in ne samo njihove – politične, Slovenije.

Morda pa se v Sloveniji le kaj premakne na bolje. Primer, ki smo ga tokrat spoznali, je tipičen za t.i. demokratične države. Kjer odgovorni politični izbranci ob minornih napak odstopijo s položaja. Slednje je prvič pri nas, saj se politični veljaki, vsaj večina, oprijemajo svoje funkcije kot pijanc plota.

Torej, se nam morda le obeta odgovornost izbrancev, ali bo še vedno vse v vati in sodnih procesih, z odškodnino? Ali pač ne? Bi morda v teh dneh še kdo moral ponuditi svoj odstop? Ali pač ostajamo v megli, ki je jasna samo eliti, ki smo jo izbrali Mi, volilni davkoplačevalci?

R.E.