sobota, 20 aprila, 2024
DomaSlovenijaBodo terase spet odprte?

Bodo terase spet odprte?

Vlada bo danes razpravljala o ukrepih za omejitev širjenja novega koronavirusa, ki bodo veljali v prihodnjem tednu. Trenutno je največ nezadovoljstva v gostinstvu in turizmu, edini panogi v gospodarstvu, ki ne dela že več kot pol leta. Gostinci zahtevajo odprtje lokalov v celoti, torej ne samo vrtov in teras. Gostinski in nastanitveni obrati niso vir okužb, druženje v zasebnih prostorih in po garažah pa je bistveno bolj tvegano, opozarjajo.

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je v ponedeljek v oddaji Studio city na TV Slovenija dejal, da verjame, da bodo ta teden, glede na podatke, ki jih imajo, končno, po dolgem času začeli odpirati gostinstvo. Podobno pa je prek Twitterja sporočil tudi danes: “Prihodnji teden je nujno odpreti terase/vrtove, da tudi gostincem omogočimo delo, vendar ob upoštevanju najstrožjih preventivnih pogojev, ki jih zahteva NIJZ.”

“Naše stališče je bilo in ostaja, da je v teh negotovih vremenskih razmerah za gostince edina rešitev, da se gostinski lokali odprejo po italijanskem modelu, torej tudi notranjost in ne zgolj terase. V panogi smo izgubili že 12 tisoč zaposlenih, številke pa se bodo še povečale, če ne ukrepamo takoj,” opozarja Blaž Cvar, predsednik sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča