Bodoči ‘medicinci’ vabijo v Šolski center, ta torek

0
416

Šolski center Novo mesto, Srednja zdravstvena in kemijska šola, v torek, 10. decembra 2019, na dan rojstva Marije Tomšič, prve medicinske sestre na Dolenjskem, obeležila dan zdravstvene šole.

Na šolskem centru si prizadevajo za varovanje in ohranjanje zdravja in življenja ljudi. Posebno skrb namenjajo prijazni komunikaciji in pripravljenosti pomagati ljudem v stiski.  S tem namenom vabijo vse, da se jim  pridružite in jih spoznate.

Med 8.45 in 13. uro bodo na glavnem hodniku v 1. nadstropju dijaki predstavili svoje dejavnosti. Obiskovalcem bodo merili arterijski krvni tlak, sladkor v krvi, holesterol ter ITM. Priporočamo, da h krvnim meritvam pristopite tešči.

Med 11.30 in 12.15 bo voden ogled osmih postaj AED – defibrilatorjev za nudenje prve pomoči pri zastoju srca, na in pred šolskim centrom.
Med 12.15 in 13. uro bo voden ogled strokovnih kabinetov za zdravstveno nego s prikazom stabilnega bočnega položaja in postopka oživljanja.

Zaradi lažje organizacije dogodka vse zainteresirane prosimo, da svoj prihod najavijo do ponedeljka, 9. decembra 2019, do 12. ure na telefonsko številko: (07) 393 21 72 ali na infoSZKS@sc-nm.si

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj