četrtek, 18 aprila, 2024
DomaVremeBolj decembrsko. Vrh Gorjancev ga lahko dobi še 10 cm

Bolj decembrsko. Vrh Gorjancev ga lahko dobi še 10 cm

Nedeljske dnevne temperature so bile bolj primerne za prvo polovico decembra kot za prvo polovico oktobra, po nižinah je bilo ob rahlem dežju marsikje le okoli 5 stopinj. Od vzhoda nas je preplavil mrzel in vlažen zrak, na Kredarici je bilo blizu -10 stopinj, pod ničlo so bile temperature tudi v sredogorju in snežinke je zaneslo pod 1000 metrov.

Ponoči bo na zahodu suho, v preostalem delu Slovenije bo rahlo deževalo, nekaj več padavin bo le na JV. Meja sneženja bo med 800 in 1000 metrov nadmorske višine. Do jutra bo dež večinoma že ponehal, nekaj kapelj bo le še na JV koncu. Še bo pihal SV veter, ob morju zmerna burja. Na SZ bo zjutraj stopinja nad ničlo, v večjem delu Slovenije bo okoli 5, morda 6 stopinj Celzija, na Primorskem bo med 8 in 10 stopinj.

Dopoldne bo dež ponehal še na JV Slovenije, v vzhodni polovici države bo do večera ostalo oblačno, na zahodu pa se bo delno zjasnilo, največ sonca bo jutri na Primorskem. Veter bo slabel in v noči na torek ponehal. Dnevne temperature bodo jutri za nekaj stopinj višje kot danes. Na Primorskem bo 17 stopinj, v osrednji Sloveniji 13. Na Gorenjskem bo 12, medtem pa bo na vzhodu le okoli 10 stopinj.

Ponoči bo v vzhodnem delu gora še snežilo, pod okoli 800 metrov pa deževalo. V višjih predelih Pohorja in na vrhu Gorjancev lahko ponoči zapade še okoli 10 centimetrov snega. Jutri bo v Julijcih, Zahodnih Karavankah in na Snežniku delno jasno, v preostalem delu gora pa oblačno, dopoldne bodo še rahle padavine. Severni veter bo slabel, k nam bo dotekal za nekaj stopinj toplejši zrak. Na 1500 metrov bo 2 stopinji nad ničlo, na 2500 metrov pa 1 pod njo.

Torek se bo začel z oblačnim in suhim vremenom, čez dan pa se bo od SZ zjasnilo. Nekoliko topleje bo, saj bodo najvišje temperature okoli 15 stopinj Celzija. V sredo nas bo prešla oslabljena hladna fronta, nastalo bo nekaj ploh, k nam pa bo ponovno začel dotekati hladnejši zrak. V drugi polovici tedna bomo imeli suho in precej sončno vreme z nekaj jutranje megle. Bo pa hladno, zjutraj bo okoli ničle, čez dan med 10 in 15 stopinj Celzija. Novih obilnejših padavin zaenkrat ni na vidiku. (Aleš Satler)

(foto: Jan Bernardič in Kristjan Tršinar)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča