petek, 26 aprila, 2024
DomaVremeBolj oblačen in vetroven petek

Bolj oblačen in vetroven petek

Ponoči bo suho in ponekod vetrovno, oblačnost bo od zahoda naraščala in do jutra bodo oblaki prekrili nebo večjega dela Slovenije, precej jasno bo ostalo le na SV. Nekaj sonca bo zjutraj tudi ob morju. Petkovo jutro bo toplo.  V severni Sloveniji bo med 4 in 8 stopinj, v osrednji in južni Sloveniji pa od 9 do 11 stopinj Celzija.

Čez dan bo prevladovalo oblačno vreme, nekaj sončnih žarkov bo le na Štajerskem in v Prekmurju. Pihal bo okrepljen JZ veter, v zahodni polovici Slovenije bo popoldne že občasno rahlo deževalo, ampak količina padavin bo jutri še zelo majhna. Zaradi oblačnosti bo v večjem delu Slovenije kakšna stopinja manj kot danes, le ob morju bo topleje. Temperatura se bo večinoma ustavila kakšno stopinjo ali dve pod 20 stopinjami, še nekoliko manj bo le na SZ, kjer bo okoli 15 stopinj.

Popoldne je v gorah zapihal močan JZdnik. In tudi jutri bo zelo vetrovno in oblačno, zaradi odjuge bo snežna odeja zelo zmehčana, tako da bodo razmere za obisk gora precej neugodne. Na Pohorju in v Vzhodnih Karavankah bo suho, drugod se bodo že začele pojavljati manjše padavine, meja sneženja bo na okoli 2200 metrov.

Sobota bo oblačna, zjutraj in dopoldne se bodo padavine pojavljale večinoma le na SZ, sredi dneva se bodo okrepile in se hitro razširile nad vso Slovenijo. Zapihal bo SV veter, hitro se bo ohlajalo in v popoldanskih urah bo mejo sneženja ponekod potisnilo do nižin. Nedelja bo sončna in suha, zjutraj bo večinoma malce nad ničlo, čez dan blizu 15 stopinj. Ponedeljkovo jutro bo še za kakšno stopinjo bolj sveže, čez dan bo sončno in še topleje. V nadaljevnju tedna pa bodo naši kraji spet pod vplivom toplega in vlažnega JZ vetra. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča