Bolj suh in toplejši četrtek

Bolj suh in toplejši četrtek

-
0 148

Čez dan bo oblačno, nekaj sončnega otipavanja bo predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji. Večinoma bo suho, občasno lahko še pade kakšna kaplja dežja. Izrazitejšega vetra jutri ne bo. Bo pa nekoliko manj sveže. Oziroma se bo malce ogrelo. Na Primorskem se bo ogrelo do 19 st. C. V osrednji Sloveniji jih pričakujemo 15, na vzhodu 13. Stopinja manj bo na Gorenjskem.

V gorah bo oblačno in megleno. Iz oblačnega pokrova bodo občasno gledali le najvišji vrhovi. Popoldne so možne manjše padavine. V visokogorju bo snežilo.

V noči na petek se bo povsod zjasnilo, zjutraj bo marsikje po nižinah megla, ki se bo ponekod zadržala še del dopoldneva. Preostanek dneva bo večinoma sončen, izjemoma lahko nastane kakšna ploha. Od sobote naprej bo vreme spet bolj spremenljivo in nepredvidljivo, saj se bo v naši bližini nahajalo višinsko jedro hladnega zraka. Pričakujemo lahko sonce in oblake ter pogoste plohe in nevihte, ki jih bo sprva več na zahodu države in po današnjih napovedih jih bo še več v nedeljo in ponedeljek, tudi drugje po Sloveniji. Zeblo nas ne bo, okoli 20 st. C bo.

(Rok Nosan)