petek, 19 aprila, 2024
DomaVremeBolj suha kot mokra dneva

Bolj suha kot mokra dneva

Kaže, da bosta dva dneva bolj suha kot mokra. Torkovo dopoldne bo sončno, sredi dneva pa se bo oblačnost povečala. Večinoma bo ostalo suho, predvsem v zahodni polovici Slovenije pa bo popoldne nastalo nekaj manjših ploh in neviht. Temperature bodo poletne.  Ob morju se bo ogrelo do 29 stopinj, stopinja manj bo na Goriškem. V Prekmurju bo okoli 27 stopinj Celzija, kakšna manj bo na Štajerskem, v osrednji in JV Sloveniji. Pod 25 stopinj bo temperatura ostala na Gorenjskem.

V torek zjutraj in dopoldne bo vreme primerno za obisk gora, saj bo večinoma sončno, sredi dneva in popoldne pa se bo oblačnost povečala in nastalo bo nekaj ploh in neviht, ampak jutri bodo te precej redke. Pihal bo šibak SV veter, na 1500 metrov bo 12 stopinj, na 2500 metrov 5.

V sredo dopoldne bo sončno, popoldne pa delno oblačno. Podobno kot jutri bo v večjem delu Slovenije ostalo suho, le ponekod bo kakšna ploha ali nevihta. V četrtek se bo verjetnost za popoldanske krajevne padavine povečala,  podobno bo tudi v petek, ko bo sredi dneva in popoldne marsikje nastala kakšna ploha ali nevihta, dnevne temperature bodo nekoliko nižje. Bolj stabilno vreme pričakujemo od sobote naprej. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča