ponedeljek, 20 marca, 2023
DomaVremeBolj svetlo in toplo, vsaj popoldne :)

Bolj svetlo in toplo, vsaj popoldne :)

Dopoldne bo v večjem delu Slovenije še nekaj nizke oblačnosti, ki pa se bo do sredine dneva umaknila. Razkrojila se bo tudi megla v Ljubljanski kotlini, tako da bo preostanek dneva povsod sončen, popoldne bo nebo marsikje povsem brez oblakov. In čez dan bo občutno topleje. Po nižinah bodo temperature od 5 do 9 st. C, kakšna stopinja manj bo le na Koroškem in Notranjskem.

Tudi v višje lege bo dotekal občutno toplejši zrak. Otoplitev bo izrazitejša v zahodnem delu gora, kjer se bo meja ledišča popoldne dvignila na nadmorsko višino okoli 2000 metrov. Na Pohorju in v vzhodnih Karavankah bo sprva še nekaj oblačnosti, drugod bo sončno.

Sreda se bo marsikje začela z meglo, nadaljevala pa s soncem, le v Ljubljanski kotlini, na Koroškem in v Pomurju bo lahko tudi popoldne megleno. In v teh krajih bodo temperature le s težavo segle nad ničlo, tam, kjer bo že od jutra sončno, pa se bo lahko ogrelo tudi do 10 st. C. V četrtek bo predvsem v višjih legah zapihal JZ veter. V večjem delu Slovenije se bo pooblačilo, a bo ostalo večinoma suho.  Spet več jasnine konec tedna, ko se bo v višinah občutno ohladilo. Po nižinah večjih temperaturnih sprememb ne bo. (Rok Nosan)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Anketa tedna

Ali kdaj v živilskih trgovinah kupite izdelke, ki so zaradi roka znižani do 50%?

  • da (61%, 415 Votes)
  • vedno (22%, 146 Votes)
  • nikoli (14%, 98 Votes)
  • me ne zanima (3%, 18 Votes)

Total Voters: 677

Loading ... Loading ...

Najbolj popularno