četrtek, 18 aprila, 2024
DomaVremeBolj svetlo in toplo, vsaj popoldne :)

Bolj svetlo in toplo, vsaj popoldne :)

Dopoldne bo v večjem delu Slovenije še nekaj nizke oblačnosti, ki pa se bo do sredine dneva umaknila. Razkrojila se bo tudi megla v Ljubljanski kotlini, tako da bo preostanek dneva povsod sončen, popoldne bo nebo marsikje povsem brez oblakov. In čez dan bo občutno topleje. Po nižinah bodo temperature od 5 do 9 st. C, kakšna stopinja manj bo le na Koroškem in Notranjskem.

Tudi v višje lege bo dotekal občutno toplejši zrak. Otoplitev bo izrazitejša v zahodnem delu gora, kjer se bo meja ledišča popoldne dvignila na nadmorsko višino okoli 2000 metrov. Na Pohorju in v vzhodnih Karavankah bo sprva še nekaj oblačnosti, drugod bo sončno.

Sreda se bo marsikje začela z meglo, nadaljevala pa s soncem, le v Ljubljanski kotlini, na Koroškem in v Pomurju bo lahko tudi popoldne megleno. In v teh krajih bodo temperature le s težavo segle nad ničlo, tam, kjer bo že od jutra sončno, pa se bo lahko ogrelo tudi do 10 st. C. V četrtek bo predvsem v višjih legah zapihal JZ veter. V večjem delu Slovenije se bo pooblačilo, a bo ostalo večinoma suho.  Spet več jasnine konec tedna, ko se bo v višinah občutno ohladilo. Po nižinah večjih temperaturnih sprememb ne bo. (Rok Nosan)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča