petek, 29 marca, 2024
DomaSlovenijaBolnišnice nekoliko razbremenjene

Bolnišnice nekoliko razbremenjene

V Sloveniji so v nedeljo potrdili 247 novih okužb s koronavirusom. Opravili so 1428 PCR-testov in 8551 HAT-testov. Umrlo je osem bolnikov s covid-19. Trenutno je v bolnišnicah 584 bolnikov, od tega so na intenzivni negi 104.

Še vedno smo v oranžni fazi epidemije. Za prehod v rumeno fazo in dodatno sproščanje ukrepov  mora število okužb v sedemdnevnem povprečju pasti pod 600, število hospitaliziranih zaradi covida-19 pa pod 500. Vladni načrt takrat predvideva pouk na šolah in fakultetah za vse dijake oziroma študente, odprtje preostalih servisnih dejavnosti in odpravo policijske ure. Izjemno pomembno je, da državljani na poti k temu cilju  še vedno upoštevajo samozaščitne ukrepe za preprečevanje okužbe s koronavirusom.

Za nami je prvi vikend, ko so bile sproščene omejitve na občine. Številni so se tako odpravili na turistične kraje, “kjer je bilo zaznati veliko število obiskovalcev”, je na novinarski konferenci dejala državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Alenka Forte in dodala, da je bila konec tedna velika gneča tudi v nakupovalnih središčih, pri tem pa opomnila, da je pri sproščanju zaščitnih ukrepov pomembno, “da se ne sprostimo preveč” oz. da še naprej upoštevamo zaščitne ukrepe.

“Premišljeno izbirajmo svoje destinacije za izlet po Sloveniji,” je svetovala in dodala, da ima država veliko lepih krajev in da je bolje izbrati takšnega “ki ni tako turistično obljuden”.

Pomembno je tudi dosledno upoštevati samozaščitne ukrepe v nakupovalnih središčih, je spomnila in svetovala, da nakupe opravimo hitro in brez nepotrebnega zadrževanja v trgovinah.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča