petek, 26 julija, 2024
DomaSlovenijaBoni, zlorabljeni oz. nategnjeni brez plačila!

Boni, zlorabljeni oz. nategnjeni brez plačila!

Verjetno se spomnite lanskih turističnih bonov, ko so etnični utrip Dolenjske spoznali tudi najbolj prestižni hoteli na slovenski obali in ostala Slovenija.

A zgodba se nadaljuje, res da z manj cekina, a še vedno ogromno. In kdo slednje dobro uporablja in zlorablja? Vsekakor ne ljudje, ki imajo delovno odgovornost oz. obveznosti. In kaj se dogaja v deželi cvička in predvsem uspešnega gospodarstva?

Dogaja se, da boste ob naročilu dobrot lahko ob uporabi t.i. bonov v čakalni vrsti. In dogaja se, da so prejemniki bonov, ki niso nikoli delali niti ene t.i. delovne ure pri bonih mnogo bolj iznajdljivi in verjetno morda tudi v prekršku. Namreč, na Dolenjskem, verjetno še kje, se dogaja, da so številni gostinci potegnili kratko. Zakaj?

Sistem očitno ne deluje in nekateri, ki imajo dovolj časa, slednje dobro preučijo in izkoristijo. Dogaja se namreč, da ‘ekipa’ v enem dnvu naroči dobrote iz enega gostinskega lokala in v istem dnevu še iz dveh, treh, štirih (seveda z boni). Plačano dobi samo prvi lokal, vsi ostali gostinci se lahko obrišejo pod nosom. Torej, biti tiho in imeti minus, ker je pač slednje dodelila država, kjer pa sistem oz. nadzor ob koncu tedna peša?

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča